Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Bouw van een oogkliniek (124)


Het idee om een kliniek te bouwen bestond al langer en was dringend noodzakelijk voor de arme plattelandsbevolking in de provincie Xieng Khouan. Deze wens ging in 2015 in vervulling. Dankzij de inspannigen van Eye Care Foundation Amsterdam, Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg en de extra bijdrage van de Lions Werkgroep Blinden kon de schop in de grond.

Project in het kort
Eye Unit of Xieng Khouang Provincial Hospital, Laos
Hierdoor hebben 275.000 mensen toegang tot oogzorg

Projectbedrag: € 130.000

De provincie behoort tot een van de armste gebieden in Laos. De bouw van deze kleine kliniek is een enorme vooruitgang voor de oogzorg.

Betere werkomstandigheden, betere oogzorg
Oogarts Dr. Komua doet zijn werk in twee kleine kamertjes. Voor operaties kan hij gebruik maken van de operatiekamer van het algemeen ziekenhuis, maar dan alleen als het uitkomt. Net als in alle ontwikkelingslanden zijn oogproblemen aan de orde van de dag. Onnodige blindheid komt nog veel voor. Dankzij de nieuwbouw kunnen er veel meer patiënten behandeld worden. Een eigen operatiekamer verkort de wachttijden voor mensen die vaak van heinde en ver moeten komen.

Samenwerking
De bijdragen van Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg en van de Werkgroep Blinden werden beloond met 50% premie van Wilde Ganzen. Eye Care Foundation stond garant voor het restant van het financieringsbedrag. Alleen de samenwerking van deze 4 organisaties heeft de realisering van de oogkliniek mogelijk gemaakt. Een resultaat om trots op te zijn.Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen