Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Bausch en Lomb schenkt € 5.500,-


Op 20 december 2023 ontvingen wij een bedrag van € 5.500,- van het bedrijf Bausch en Lomb. Rianne van Casteren en Arnold Roelofs mochten namens de stichting dit bedrag in ontvangst nemen tijdens een bezoek aan het bedrijf.

Aanleiding
Bausch en Lomb is een Amerikaans-Canadees bedrijf dat een vestiging heeft in Nederland. Dit wereldwijde concern handelt in allerhande soorten contactlenzen met de daarvoor benodigde verzorgingsproducten. Een van de vestigingen zit op Schiphol met een groot distributiecentrum waar 275 personen werkzaam zijn.
Een keer in de twee jaar krijgt een flink aantal medewerkers een nieuwe mobiele telefoon van het bedrijf en worden de gebruikte telefoons verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit keer vielen de Lions in de prijzen en konden zij een check in ontvangst nemen van € 5.500,--

Waarom een donatie?
Dit was enigszins aangegeven vanuit Amerika en mogelijk was dat omdat Helen Keller 100 jaar geleden de Lions inspireerde tijdens het jaarlijkse congres voor het doel ZICHT. Helen Keller is een belangrijke persoon die veel heeft gedaan voor de blinden in Amerika. Binnen de Lionsorganisatie is ZICHT wereldwijd een belangrijk kerndoel. In Nederland is Stichting Fight for Sight dé organisatie die reeds 55 jaar vele projecten uitvoert in ontwikkelingslanden namens alle Lionsclub in Nederland. Een belangrijk deel van het geld komt van de Stichting Vreemd en Oud Geld en wordt met 50% vermeerderd door Wilde Ganzen.

De lijfspreuk van Bausch en Lomb is: See better. Live better. Lions Fight for Sight heeft exact hetzelfde doel!

Dank voor de donatie
De Lions in Nederland en Stichting Fight for Sight zijn Bausch en Lomb erkentelijk voor deze prachtige donatie die volledig naar een project gaat!

 

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen