Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oogzorg Kenianen (006)


Buby den Heeten van Lionsclub Wijchen is nauw betrokken bij de oogzorg van het Kwale District Eye Centre in Kenia. Van hem kwam het verzoek of zijn Lionsclub en de Lions Werkgroep Blinden samen konden werken om de oogzorg in de buitengebieden te kunnen financieren.

Project in het kort
Kwale District Eye Centre, Kenia
Hiermee helpt u 8000 mensen

Projectbedrag: € 14.000
 
Slechte wegen
In een gebied met heel veel slechte wegen wonen arme boerenfamilies die weinig of geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. Dr. Helen Roberts wil 5 screeningscamps in verschillende afgelegen gebieden houden. Dat wil zeggen dat mensen onderzocht worden op oogkwalen, voorlichting krijgen om oogproblemen te voorkomen en indien nodig worden er staaroperaties uitgevoerd en brillen verstrekt. Patiënten worden ook behandeld als ze de kosten niet kunnen dragen. Een motor is het ideale vervoermiddel om je goed te kunnen verplaatsen.
 
Actie en resultaat
De Lionsclub Wijchen voert actie voor de behandeling. De Lions Werkgroep Blinden zorgt voor de motor. Het ziekenhuis kan zelf € 1.500 bijdragen. Wilde Ganzen zorgt voor 1/3 deel van het benodigde bedrag. Honderden mensen in het zuidoosten van Kenia zullen door deze actie hun gezichtsvermogen behouden of zelf middels een operatie weer terug krijgen.


Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen