Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Onderzoek kinderen (005)


Veel kinderen in de steden Zomba en Blantyre, Zuid-Malawi, hebben oogproblemen. Ze kunnen daardoor niet goed meekomen op school. Leraren willen deze kinderen graag helpen, maar het ontbreekt hen aan kennis om specifieke oogproblemen te identificeren. Ook ziekenhuizen hebben te weinig faciliteiten om goede oogzorg te bieden. Stichting Lions Werkgroep Blinden heeft een plan voor verbetering!

Project in het kort
Zomba, Blantyre, Malawi
Hiermee helpt u 500 mensen en nog duizenden door de opleiding van leraren

Projectbedrag: € 29.000

Het begint met onderzoek
“Dankzij een eerder project dat wij met Wilde Ganzen deden, hebben leerlingen op vijf scholen in Zomba en Blantyre een oogonderzoek gehad”, vertelt Karin van Dijk, adviseur van de stichting. Ook is een aantal leraren opgeleid in herkennen van oogafwijkingen. Kinderen krijgen zo sneller goede oogzorg. Ook hebben ze geleerd om kinderen met slechtziendheid passend onderwijs te geven. Dat is al een flinke verbetering en daar zijn we erg blij mee! Maar het aantallen getrainde leraren en medici is niet voldoende voor het grote aantal kinderen met oogproblemen. Die kinderen willen we graag helpen. Het is dan wel een paar duizend kilometer bij ons vandaan maar het zijn toch onze ‘buren’.

Het plan
In dit project wil de stichting samen met het lokale Blantyre Institute for Community Ophthalmology nog eens 100 leraren trainen. Ook willen zij ziekenhuizen helpen om goede zorg voor kinderen met slechtziendheid op te bouwen. “We gaan de ogen van 500 visueel gehandicapte kinderen controleren en daarna een passende oplossing geven – dat kan een bril zijn, maar ook een operatie. Soms kun je met een eenvoudige oplossing heel veel verschil maken”.

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen