Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oogkliniek Mae Tao (090)


Vlakbij de grens met Birma staat de Mae Tao oogkliniek. Heel veel patiënten zijn Birmese Karens die in vluchtelingenkampen in Thailand leven. Ook komen veel mensen uit Birma. De kliniek is uitgegroeid tot een belangrijke instelling in dit gebied, want oogziektes komen hier veel voor. Maar het voortbestaan staat op losse schroeven, vanwege de toenemende kosten.

Project in het kort
Mae Sot, Thailand
Hiermee helpt u 130.000 mensen

Projectbedrag: € 37.142

Te hoge kosten
“Het probleem is de extreem stijgende huurprijs, waardoor de ziekenhuisstaf de kosten niet meer kan dragen. Er is een stuk grond gekocht om zelf te gaan bouwen”. Legt Margreet uit. “We willen daarom geld inzamelen om te voorkomen dat al deze mensen, oogpatiënten, straks geen oogzorg meer kunnen krijgen. We hebben al meerdere projecten gedaan die met oogzorg te maken hebben en het is iedere keer weer indrukwekkend om te zien wat er in een mensenleven gebeurt als mensen van blind naar ziend gaan.”

Opnieuw opbouwen
De kliniek is onderdeel van een grotere kliniek met diverse afdelingen. De ziekenhuisstaf heeft een plan gemaakt om het gehele ziekenhuis opnieuw op te bouwen op een stuk grond vlakbij. Om alles behapbaar te maken, heeft de staf voor verschillende onderdelen geld geworven. “Voor de oogkliniek ontbreken voldoende financiële middelen. Dat willen wij graag mogelijk maken met de Lions.”
 

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen