Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oogpatiënten kunnen weer zien (237)


In juni 2014 kreeg Wilde Ganzen het positieve bericht dat het Caritas Takeo Eye Hospital met onze steun vorig jaar 1.136 mensen heeft kunnen behandelen voor ernstige oogaandoeningen. Het ging om een groep arme mensen die geen geld had voor vervoer naar het ziekenhuis, laat staan voor een behandeling. Dankzij een bril of operatie kunnen zij nu weer (beter) zien!

Project in het kort
Psa Takor, Roka Knong, Doun Keo, Takeo, Cambodja
Hiermee helpt u 1136 mensen

Projectbedrag: € 18.846

De plattelandsprovincie Takeo ligt erg afgelegen en sociale voorzieningen en medische zorg zijn zeer beperkt. “Dit kleine oogziekenhuis vormt een uitzondering op dit wat achtergestelde gebied”, vertelt Stichting Lions Werkgroep Blinden, die het project samen met de kliniek uitvoerde. “Er wordt daarmee hard gewerkt aan ontwikkeling in deze regio.”

Beter voorkomen dan genezen
De artsen en verpleegkundigen hebben zich met veel liefde ingezet voor de oogpatiënten uit dit gebied. Door allerlei oogaandoeningen vroegtijdig te behandelen hebben zij blindheid helpen voorkomen. Zonder hun onvoorwaardelijke inzet waren deze 1.136 operaties nooit gelukt.

Onafhankelijkheid voor oogpatiënten
Dat al die patiënten weer kunnen zien betekent dat zij onafhankelijk zijn geworden. Dat is van onschatbare waarde. “Zij kunnen weer zelfstandig boodschappen doen, koken, voor de kinderen zorgen en een inkomen verdienen. Ze zijn nu niet meer afhankelijk van familie en buren en kunnen weer een inkomen verdienen. Fantastisch!”, aldus de Lions Werkgroep.

 

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen