Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Lions bakken vis voor Fight voor Sight


LC Den Helder bakt vis en snijdt haring voor het goede doel. Dit keer was de opbrengst van "Breezand op stelten" bestemd voor Fight for Sight.

Ieder tweede weekend in juni is er een braderie langs de vaart in Breezand. Meer dan 20.000 bezoekers weten deze jaarmarkt te vinden. Het is er gezellig en er staan meer dan 200 kraampjes  aan weerskanten van de vaart die midden door het dorp loopt. En als het net geen uitstekend strandweer is, komen de mensen in grote getale. Men zegt hier ook wel: ” vrouwen bloot, handel dood”

De Lions uit den Helder zijn trouwe gast op dit festijn in hun achtertuin. Hun traditionele middel voor fondsenwerving is gebakken vis en haring. Dit jaar viel “ Breezand op stelten” , zoals deze jaarmarkt wordt genoemd, net voor het begin van het haringseizoen. Op zich jammer, want Hollandse Nieuwe doet de verkoop nog verder stijgen. Desalniettemin mogen de Lions niet mopperen, €2.000- is inmiddels overgemaakt naar Fight for Sight. Veel klanten waren blij om te horen dat hun verorberde heerlijke visje bijdraagt aan de bestrijding van geneesbare blindheid in de derde wereld. Laat maar zitten zei men nogal eens als ze niet gepast konden betalen. De besteding van de opbrengst werd door het publiek heel sympathiek ontvangen.

Het spandoek hangt naast de kraam om het te vrijwaren van baklucht.

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen